Expositie InBeeld 2017 bij Vrije Akademie te Landgraaf

Terug Google Maps

Tot 30 april konden beeldende amateurkunstenaars uit Limburg zich aanmelden voor InBeeld 2017. Zo’n 270 kunstwerken van kunstenaars in de leeftijd van 12 t/m 86 jaar werden ingezonden. Bij de Vrije Akademie Zuid-Oostelijke Mijnstreek (VAZOM) in het Burgerhoes in Landgraaf vindt van 19 mei t/m 9 juni 2017 een van de zeven regionale voorronde-exposities plaats. In totaal 71 kunstwerken, die samen een mooie representatie vormen van het thema ‘Stille levens’, zijn hier te bezichtigen. De opening vindt plaats op vrijdag 19 mei om 19.30 uur.

InBeeld is een nieuwe, provinciale wedstrijd voor de beeldende amateurkunst. InBeeld wordt eens in de twee jaar georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met de Limburgse kunstencentra. Telkens zal een ander thema het vertrekpunt vormen. Beginnend met het thema ‘Stille levens’ waren alle beeldende associaties mogelijk, van het inmiddels van alle tijden klassieke ‘stilleven’ tot en met vrije persoonlijke representaties. Tussen de inzendingen zaten veel schilderijen, maar bijvoorbeeld ook keramische werken, houtsculpturen en textiele werkvormen.

Iedere amateurkunstenaar van 12 jaar en ouder kon meedoen. Professionele beeldend kunstenaars waren van deelname uitgesloten. Een vakjury beoordeelt de komende tijd alle werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. Bij iedere voorronde-expositie kan ook het publiek meestemmen.

Er wordt op zeven plaatsen in Limburg een voorronde-expositie georganiseerd door centra voor de kunsten. Per voorronde gaan drie regiowinnaars door naar de finale. Deze werken zijn van 17 juli t/m 6 augustus 2017 te zien in Centre Céramique te Maastricht. Tijdens de opening op 16 juli 2017 worden de drie winnaars van InBeeld 2017 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro.

Het doel van InBeeld is niet-professionele kunstenaars te stimuleren hun talent te ontwikkelen en hen een podium te bieden. Bovendien wordt de beeldende amateurkunst in Limburg meer zichtbaarheid gegeven door haar letterlijk ‘in beeld’ te brengen. Kijk voor meer informatie over InBeeld op www.hklimburg.nl/inbeeld.

Openingstijden van de InBeeld-expositie bij VAZOM in het Burgerhoes, Sweelinckplein 1 te Landgraaf:  19 mei t/m 9 juni 2017, maandag t/m woensdag en vrijdag van 8.30-17.00 uur,  donderdag van 8.30-19.00 uur. Entree: gratis.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Burgerhoes

Sweelinckplein 1
Landgraaf

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed