Excursie Natuurgebied Dubbroek te Maasbree

Terug Google Maps

Dubbroek springbeek, Piet FleurenDe natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdagmiddag 26 juli weer een excursie plaats in het natuurgebied Dubbroek.

De excursie start om 13.30 uur voor Restaurant Boszicht, Provincialeweg 2, 5993 RG Maasbree. De tocht duurt ongeveer 3 uur, deelname is gratis. Stevig schoeisel en het gebruik van muggencrème wordt aanbevolen. Aanmelden is niet nodig.

Het Dubbroek ligt deels in een oude Maasbedding tussen Maasbree, Baarlo en Hout-Blerick. Het biedt wandelaars midden in de zomer een grote afwisseling aan natuurschoon. We maken ook een rondje om het mooie Mortelsven. Bloemen bloeien, de vogels zijn erg druk met hun kroost en  vlinders en bijen zijn op zoek naar nectar.

Verspreid tussen de bossen liggen enkele graslandpercelen. Op deze percelen wordt schraal beheer toegepast, waardoor er speciale planten groeien. Onderweg kunnen we stuifduintjes, een holle weg, mooie vennetjes en oude houtkapwallen bewonderen. De afgelopen tijd is er veel aan onderhoud gedaan en er zijn verbeteringen aangebracht in de waterhuishouding van het gebied. Deze veranderingen kunt u zelf in ogenschouw nemen.

De gidsen nemen u mee op verkenning door een prachtig en voor velen onontdekt wandelgebied.

Foto: Piet Fleuren

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Restaurant Boszicht

Provincialeweg 2
5993 RG Maasbree

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed