Excursie Nationaal Park De Maasduinen

Terug Google Maps

Op zondag 9 juli om 10.00 uur vindt er in Nationaal Park De Maasduinen een excursie plaats. De wandeling start vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. 

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Elk nationaal park vertelt een klein stukje van de geschiedenis van de Nederlandse natuur. In Nationaal Park De Maasduinen is de langste rivierduinengordel van Nederland te vinden. Deze is ontstaan door een samenspel van water, wind en mens. Tijdens deze excursie zullen Maasduinengidsen de wandelaars meer laten zien over het ontstaan van het gebied. Zo is de invloed van de mens bij het Reindersmeer goed zichtbaar. Hoewel het vandaag de dag een on-Nederlands uiterlijk heeft, is de grote waterplas ontstaan door zand- en grindafgravingen.

Foto: Lia Oosterwijk

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bezoekerscentrum De Maasduinen

Bosserheide 3e
Well

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed