ECHO

Terug Google Maps

Voor de tweede keer op rij is binnen het jongerenprogramma GENERATION2 van het schrit_tmacher festival een exclusieve en grensoverschrijdende dansproductie gerealiseerd. Het Duits-Nederlandse artistieke team – bestaande uit Felix Berner (choreografie) en Malou Beemer (kostuumontwerp) – hebben samen met aanstormende danstalenten uit Limburg en Noordrijn-Westfalen het stuk ‘ECHO’ ontwikkeld. De dansproductie gaat tijdens het schrit_tmacher festival in zowel Nederland als Duitsland in première. De Nederlandse première vindt plaats op woensdag 22 maart a.s. om 20.30 uur in de LIMBURGzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Tickets kosten € 6,- en zijn verkrijgbaar bij het theater.  

Houdt de moderne mens nog wel van zichzelf of zorgt de voortdurende stroom van digitale beelden er juist voor dat hij steeds weer teleurgesteld is in zichzelf? Met de mythe van Narcissus als basis buigen de dansers zich in het stuk ‘ECHO’ onder andere over deze gedachte. ‘ECHO’ is het resultaat van een grensoverschrijdend samenwerkingsproject van schrit_tmacher, ART BEWEGT en het Huis voor de Kunsten Limburg. Deze organisaties bundelden voor de tweede keer op rij hun krachten en ontwikkelden binnen het jongerenprogramma GENERATION2 van schrit_tmacher een zogenaamde Dance Co-Laboration. In het Co-Laboration project werkten jonge dansers uit Limburg en Noordrijn-Westfalen, tijdens een intensief choreografietraject van drie maanden, aan een dansvoorstelling onder artistieke leiding van choreograaf Felix Berner (voormalig danser bij o.a. Pina Bausch, Club Guy & Roni). Berner werkte voor deze productie samen met kostuumontwerpster Malou Beemer.

Het Huis voor de Kunsten Limburg is de Nederlandse projectpartner van schrit_tmacher. Zij draagt zorg voor de projectcoördinatie en -organisatie van de projecten voor en met amateurdansers en aanstormend danstalent die tijdens schrit_tmacher in Limburg plaatsvinden. De Dance Co-Laboration, die tot de voorstelling ‘ECHO’ leidde, is één van die projecten. Het Huis droeg in het kader van dat project getalenteerde Limburgse dansers aan.

De dansvoorstelling ECHO is voor iedereen toegankelijk. Een ticket kost € 6,-. De voorstelling is op woensdag 22 maart a.s. om 20.30 uur te zien in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen en op 2 april om 16.00 uur in het Ludwig Forum Aachen. Kijk voor meer informatie op www.hklimburg.nl/schrittmacherfestival of www.schrittmacherfestival.nl.

ECHO
Choreografie: Felix Berner
Kostuumontwerp: Malou Beemer
Dansers: Gina Caioni, Margot Kerstens, Manouk Retera, Charlotte Ungermann, Amélie Klöpper, Sarah Hermanns  en Elcim Saygün

Première Heerlen
Parkstad Limburg Theaters
wo 22.03.17 om 20.30 uur
Tickets: € 6,00
Reserveren: www.plt.nl / T: +31 (0) 45571 66 07

Première Aken
Ludwig Forum Aachen
Zo 02.04.2017 om 16.00 uur
Tickets: € 6,00
Reserveren: ticket@gen-2.de

Meer informatie

Contactgegevens

Theater Heerlen - LIMBURGzaal

Burgemeester van Grunsvenplein 145
Heerlen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed