Dagtocht langs de Swalm

Terug Google Maps

Op zaterdag 26 maart maakt het IVN een wandeling onder leiding van Olaf Op den Kamp. We maken een dagtocht naar de bovenloop van de Swalm tussen Wegberg en Brempt. Deze bestaat uit een wandeling van 10,5 km die ook afgekort kan worden.

We starten bij de Schrofmühle, een prachtige oude graan- en oliemolen. Daarna lopen we door de prachtige elzenbroekbossen langs de Swalm waar Dotterbloemen en Bittere veldkers bloeien. In de beukenbossen met bijzondere knotbeuken hoger op de helling bloeien hier en daar Speenkruid en Witte klaverzuring. In het gehuchtje Schwaam met rietgedekte bakstenen huizen bezoeken we rond het middaguur een café-restaurant. We hebben nu 4 km afgelegd.

Verder door de bossen in het Swalmdal naar de Lüttelforster Mühle, een café-restaurant. Deze bereiken we na 6 km. Hier bestaat de mogelijk om te stoppen met wandelen. Mensen die nog een stukje willen doorlopen, passeren nog de Pannenmühle en de Radermühle.

Bij de prachtige oliemolen van Brempt eindigt de wandeling en worden door de chauffeurs de auto’s weer opgehaald.

Vertrek: 9.00 uur Parkeerplaats Continium, Hambosweg te Kerkrade of om 10.00 uur vanaf de Schroffmühle in Rickelrath, Schrofmühle 2, D-41844 Wegberg.
Verplichte opgave via tel. 045-5354560 of info@eifelnatur.de.

Meer informatie

Contactgegevens

Parkeerplaats Continium

Hambosweg
Kerkrade

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed