Dag van de Paarse Pracht op de Brunssummerheide

Terug Google Maps

De dagen worden weer korter, het hoogtepunt van de zomer lijkt voorbij, maar voor de heide staat op het punt van ontspringen: de prachtig bloeiende Brunssummerheide. Om dit te vieren organiseert Natuurmonumenten in het weekend van 18 en 20 augustus activiteiten in het kader van de paarse pracht.

Op vrijdag 18 augustus is er een avondwandeling over de bloeiende heide en op zondag 20 augustus is er rond het bezoekerscentrum de Dag van de Paarse Pracht. De avondwandeling onder leiding van de boswachter start om 19.00 uur bij het bezoekerscentrum en duurt ongeveer 2 uur. Leden betalen € 5,- en niet-leden € 8,-.

De Dag van de Paarse Pracht op zondag, duurt van 12.00 tot 16.00 uur en speelt zich hoofdzakelijk af rond het bezoekerscentrum. Er staan kraampjes met informatie over de heide, de dieren en planten die hier leven. De speciale paarse-pracht wandeling van 7 kilometer is verkrijgbaar. Voor de kleintjes is er een paarse pracht-speurtocht rondom het bezoekerscentrum. Meer informatie en reserveren kan via www.nm.nl/agenda.

Begeleide heidewandeling
Op vrijdagavond 18 augustus start er voor het bezoekerscentrum om 19.00 uur een speciale heidewandeling onder leiding van een van de vrijwillige boswachters, die je de mooiste plekjes van de bloeiende heide laat zien. Deze wandeling duurt ca. 2 uur, is ongeveer 6 kilometer lang en is niet geschikt voor kleine kinderen. Kaartjes kosten € 5,- voor leden en € 8,- voor niet-leden en zijn online te boeken via www.nm.nl/agenda.

Dag van de Paarse Pracht
Op zondag 20 augustus vieren we rond het bezoekerscentrum de Dag van De Paarse Pracht. Van 12.00 tot 16.00 uur staan er kraampjes waar leuke spulletjes verkocht worden en waar informatie gegeven wordt over de heide en de dieren en planten die daar leven. Ook wordt uitleg gegeven over het belang van de heide en het heidebeheer en over de bijen en hun functie voor de mens. Vanaf deze dag is de paarse-pracht-wandelroute van 7 kilometer in het bezoekerscentrum te koop die de mooiste heidegebieden met elkaar verbind en je langs de mooiste uitzichtpunten voert. Voor de kleintjes is er een speurtocht uitgezet rondom het bezoekerscentrum.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bezoekerscentrum Brunssummerheide

Schaapskooiweg 99
6414 EL Heerlen

E-mail.: bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl

www.natuurmonumenten.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed