Bloeiende bermen op de Groote Heide

Terug Google Maps

Sint Janskruid - Nelly SchouenbergDe natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.

Zo vindt er op woensdag 28 juni om 13.30 uur weer een excursie plaats op de Groote Heide met speciale aandacht voor de grote verscheidenheid aan planten. De excursie start vanaf het Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is niet nodig.

Bloeiende planten
Het voorjaar is de tijd dat planten kiemen. Veel soorten stellen dit bij een droge periode even uit, maar dit moet niet te lang duren. Bij een natte en koelere periode zoals dit voorjaar hebben planten juist een paar weken langer nodig om te gaan bloeien.
Soorten zoals de wilde marjolein, sint janskruid, muizeoor, echt walstro en vele andere bloeien nu volop.

Tijdens deze excursie wordt de natuur op de Groote Heide van dichtbij bekeken. Naast de bloeiende planten zullen gidsen van de Groote Heide onderweg ingaan op al hetgeen men tegenkomt en de aandacht trekt. Kom na afloop van de excursie de gratis tentoonstelling in het Infocentrum bekijken.

Foto: Nelly Schouenberg

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Infocentrum Groote Heide

Hinsbeckerweg 55
Venlo

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed