Alan Parsons Live Project voor uniek concert naar Theater Heerlen

Terug Google Maps

De legendarische Britse producer, musicus en componist Alan Parsons komt op dinsdag 14 november met zijn Alan Parsons Live Project voor een semi-staconcert naar de LIMBURGzaal van Theater Heerlen.

Evergreens als ‘Don’t Answer Me’, ‘Eye In The Sky’, ‘I Robot’ en ‘Old and Wise’ roepen nostalgische gevoelens op naar de seventies en eighties. Als jonge geluidstechnicus stond Parsons in de jaren zeventig aan de wieg van het legendarische album ‘Abbey Road’ van The Beatles. Voor zijn experimentele en vernieuwende producer bijdrage aan de albums ‘Atom Heart Mother’ en ‘Dark Side of the Moon’ van Pink Floyd kreeg hij een Grammy. Daarnaast staan illustere namen als John Miles, Cockney Rebel, Al Stewart en The Hollies op de producer-palmares van Parsons.

Later richtte Parsons zich op zijn eigen muziek en met The Alan Parsons Project koppelde hij in de jaren ’70 en ’80 progressieve rock aan in die tijd superieure studiokunstjes. Hij bracht de belangrijkste albums van zijn carrière uit met als eerste ‘Tales of Mystery and Imagination’. Elk album van het Alan Parsons Project dat hierna volgde, is een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, ELO en Genesis.

De kaartverkoop voor het concert in de LIMBURGzaal op dinsdag 14 november 2017 start dinsdag 14 maart om 11:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.plt.nl.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Theater Heerlen - LIMBURGzaal

Burgemeester van Grunsvenplein 145
Heerlen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed